In Memoriam Janny Migchelbrink

Eind jaren tachtig ontmoette ik Janny in de huiskamer/zitkuil bij Jan Reesink thuis. Het comité Jeugdcarnaval kwam bijeen om het komende carnavalsseizoen te bespreken. Janny was gek genoeg de enige vrouw in het selecte gezelschap dat verder bestond uit Theo van der Kemp en Theo Heuvels. Als opvolger van Jan Reesink dacht ik nog, ojee met dit kleine team het volledige Jeugdcarnavalsprogramma draaien? Jeugdprinsenmiddag, Carnavalsoptocht, Rozenmaondag in de Sporthal, Wageninspectie, Straatversiering, Collecte en ga zo maar door. Janny stelde mij gelukkig gerust met de woorden “kump allemaol goed”.
Wij gingen aan de slag en snel bleek hoeveel tijd en aandacht er was van het team om het Jeugdcarnaval in goed banen te leiden. Heel veel uren werk en Janny was de juiste persoon om de kinderen te begeleiden. Zowel de dansmarietjes als de Raad van 11 groeiden onder Janny’s vleugels uit tot een hechte groep. Janny verzorgde de kleding. Elk jaar werden de dansmarietjes voor de ‘vrije dans’ in het nieuw gestoken.
Tijd nog moeite werd gespaard om iedereen er piekfijn uit te laten zien. Zelfs werd het naaiatelier van Stien ingeschakeld om tot nieuw creaties te komen. Janny werd een beetje ‘de moeder van het Jeugdcarnaval’ om samen met de nieuwe begeleidsters er iets moois van te maken. Het Jeugdcarnaval groeide in die jaren sterk en het Comité JC werd al ras uitgebreid tot een goed lopende organisatie met ieder zijn eigen taken. Elk jaar werd er weer een nieuwe jeugdgroep dansmarietjes opgeleid en de Raad van 11 werd regelmatig in het nieuw gestoken. Zo groeide de kledingcollectie gestaag en de zolder bij Janny werd dankbaar gebruikt als opslagplaats. Alle fotoboeken uit die tijd benadrukken nog eens de sfeer en gezelligheid van een periode Jeugdcarnaval waar alle betrokken met plezier op terugkijken. Janny voorop want zij was het die samen met Theo van der Kemp jaarlijks de foto’s van de campagne verzamelden. Hoe mooi blijft het om daarop terug te kijken.
Er is niets dat voorgoed verdwijnt als je de herinnering maar bewaart. Zo willen wij Janny ook herinneren als betrokken ‘moeder van het Jeugdcarnaval’.
Janny heel veel dank voor jouw inzet al die jaren. Jij hebt mede het Jeugdcarnaval een plek gegeven in Silvolde. Rust zacht.

Mede namens alle Comitéleden en betrokkenen uit Janny’s periode.
Wij wensen de familie heel veel sterkte.

Jan Olthof
Bestuur en alle vrijwilligers Stichting Jeugdcarnaval Silvolde

Ander nieuws: