“Schik” verzekerd in de optocht

Carnaval draait vooral om feest en even de boel de boel laten. Eén van de laatste dingen waar je dan waarschijnlijk aan wilt denken is een verzekering. Maar als je met een carnavalswagen in een optocht meerijdt, is het toch belangrijk hier even bij stil te staan. Een ongeluk met de wagen kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen als je niet bent verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan toegebracht letsel bij een toeschouwer of letsel bij mensen die op de wagen staan.

Wat is belangrijk te weten wanneer je een;

  • personenauto voor de praalwagen zet, is de praalwagen meeverzekerd op basis van een WA verzekering, dit omdat hij het verlengstuk van de auto is. Belangrijk om te weten is dat mensen op de praalwagen niet verzekerd zijn.
  • Tractor of landbouwvoertuig voor de praalwagen zet; Ook hier geldt hetzelfde als bij de auto, al doen verzekeraars hier moeilijker. Een landbouwvoertuig is vaak zakelijk en is verzekerde op basis van de hoedanigheid Landbouw werkzaamheden. Een optocht behoord hier niet toe. Belangrijk is om hier de verzekeraar een bewijs (kan per mail) te vragen dat je verzekerd bent. Hiermee dek je ook jezelf in. Ook hier geldt dat mensen op de praalwagen niet verzekerd zijn.
  • Zelfrijdend voertuig of voertuigen die geen WAM verzekering hebben gebruikt, hiervoor is maar één mogelijkheid en dat is een praalwagenverzekering. Deze is alleen bij De Vereende Verzekering af te sluiten. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen, lees deze hieronder.

Carnavalswagen verzekering afsluiten

Op dit moment is De Vereende Verzekering de enige maatschappij die een verzekering aanbiedt voor carnavals- of praalwagens. Met deze verzekering is zowel de wagen zelf als het trekkende voertuig verzekerd voor schade die wordt toegebracht aan andere (voertuigen). Deze dekking geldt zowel voor de optocht zelf als voor de rit naar de startplaats en de terugrit. Eventueel kun je deze verzekering uitbreiden met een ongevallendekking voor de bestuurder en passagiers op de carnavalswagen.

Alleen een ongevallenverzekering afsluiten voor mensen op de praalwagen is bij een reguliere verzekeraar niet mogelijk, dit kan alleen in combinatie met de praalwagenverzekering bij De Vereende Verzekering  Kijk voor meer informatie op de website van Vereende Verzekeringen. U kunt hier alle documenten vinden die u nodig heeft.

Ander nieuws: