Update Jeugdcarnaval in 2021

Het is tijd voor een update na ons bericht van begin september. Zoals we daar al aangaven, zijn we aan de slag gegaan om te bedenken wat er eventueel wel zou kunnen voor onze carnavalsvierende Zillewoldse kinderen. En hierbij rekening houdend met alle corona- maatregelen. Over de optocht zou ook een definitieve beslissing volgen. Al leek daar de uitdaging direct nog groter. Afstand houden tijdens het wagenbouwen, afstand houden in een optocht, afstand houden voor alle toeschouwers… Hoe dan?

Op 29 september was er een overleg met een afvaardiging van alle carnavalsverenigingen die optochten organiseren binnen de gemeente Oude IJsselstreek en onze burgemeester. Dat overleg was heel stellig en duidelijk. ALLE carnavalsactiviteiten voor 2021 worden afgelast. Er zullen geen (loop)optochten zijn en geen alternatieve activiteiten onder de vlag van carnavalsverenigingen. Hierdoor hebben we moeten besluiten dat nieuwe kinderen zich dit jaar niet kunnen aanmelden. We hopen dat dat in 2022 weer kan.

Mocht blijken dat er in het voorjaar wel iets mogelijk is, bekijken we op dat moment wat er wel kan en improviseren we om zo goed als maar kan iets Jeugdcarnavalswaardigs neer te zetten. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat we geen concrete verwachtingen hebben en geen valse hoop willen geven.

Natuurlijk hadden we liever een andere update gegeven. Maar zoals nu zo vaak te horen is: ‘Het is wat het is!’ en ‘We moeten het samen doen.’ Nu met z’n allen een pas op de plaats zodat we hopelijk in 2022 weer kunnen doen waar we goed in zijn. Kinderen enthousiast maken voor het Zillewoldse carnaval, een geweldige optocht organiseren en feestjes bouwen met z’n allen.

Zodra het kan melden we ons! En tot die tijd wensen we iedereen het allerbeste toe. Let op elkaar en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur en alle vrijwilligers van Stichting Jeugdcarnaval Zillewold

Ander nieuws: